هیچگاه نمی توان به صورت قطع گفت که فقط یک دلیل برای آتش سوزی خود رو ها وجود دارد و اتفاق افتادن چنین حادثه ای، حاصل دست به دست هم دادن چند عامل مختلف بوده است که باعث شده خودرو دچار آتش سوزی شود. در این مطلب قصد داریم که اصلی ترین دلایل آتش سوزی خودرو را یک به یک با هم بررسی کنیم!
اصلی ترین دلایل آتش سوزی خودرو
نقص و اشتباه در طراحی
ناقص بودن طراحی خودرو به تنهایی نمی تواند دلیل آتش سوزی خودرو باشد، چون خوش بختانه در هیچ خودرویی کلید روشن و خاموشی برای شعله ور کردن خودرو وجود ندارد. شاید در تعداد محدودی خودرو (دقت داشته باشید که منظورمان از محدود همان سه یا 4 سری ساخت است) دیده باشید که خودرو خود به خود آتش گرفته باشد. ولی از آنجایی که هیچ شرکت خودروسازی دوست ندارد که ماشین هایش امنیت نداشته باشند. برای همین در اکثر کمپانی های تولید خودرو معتبر در جهان به محض اینکه یک خودرو از نظر امنیتی چنین مشکلی دارد، همه ی افراد دارای این خودرو ها را فرا می خوانند تا این مشکل را به طور 100 درصد حل کنند، نه اینکه بالعکس عمل کرده و همان خودرو را باتوان بیشتری تولید کنند.
انجام تعمیرات ضعیف
هر وسیله ی نقلیه برای بهتر کارکردن و ایمن بودن نیاز به سرویس و نگهداری دارد. به عنوان مثال سیم لختی که نسبت به آن بی اهمیت باشیدبه علاوه واشر ها و آب بندی ها نشتی داشته باشند و همینطور شیلنگ بنزینی که کمی پوسیده باشد مساوی است با آتش سوزی شدید.
در صورتی که شما می توانید با بررسی روزانه و هفتگی خودروی خود از بروز بسیاری از این مشکلات جلوگیری کنید.
تصادف
یکی از دلایل عمده آتش سوز یکه متاسفانه سالانه جان تعداد زیادی از هموطنانمان را می گیرد تصادف و سوانح رانندگی است. البته همه ی تصادفات به آتش سوزی ختم نمی شوند و این مورد بستگی به ایت دارد که آیا تصادف انجام شده شرایط ایده آل برای آتش سوزی را فراهم کرده است یا خیر.
ایجاد آتش سوزی عمدی
شاید از خود بپرسید چرا یک نفر باید این کار را انجام دهد؟ جواب شما در پرونده هایی است که با عنوان "آتش سوزی عمدی" در دادگاه های کشور موجود می باشد و دلایل متفاوتی هم دارد، مانند: دشمنی و خصومت شخصی، سرپوش گذاشتن بر روی جرائم مختلف، از بین بردن مدرک جرم و...
داغ شدن موتور
آتش سوزی خودرو در اثر داغ شدن موتور یک مثال خوب در مورد این است که گاهی یک اتفاق، یک فاجعه را به دنبال خود دارد. موتور خودرو در صورتی که به درستی خنک نشود ممکن است که کم کم به دمای خطرناکی برسد و همین باعث ایجاد نشتی در قسمتهایی که مخصوص حمل روغن هستند می شود و در پایان حادثه ای ناگوار و درناک به جا می گذارد.
نشت کردن مایعات موجود در موتور مانند بنزین و روغن
بنزین، گازوئیل، گاز، روغن موتور، روغن گیریبکس، روغن هیدرولیک، روغن ترمز و مایع خنک کننده مخصوص همه باهم در زیر کاپوت ماشین شما یک بمب ساعتی درست کرده اند. البته راه جلوگیری کردن از حادثه آتش سوزی مربوط به این قسمت ها این است که خودروی خود را همیشه چک کنید و از رابط ها و تجهیزات استاندارد مناسب استفاده کنید.
اتصالی و اشکال در سیستم الکتریکی
شاید 50 سال پیش سیستم الکتریکی تاثیر آنچنانی در ساختار خودرو ها نداشت، ولی امروزه سیستم الکتریکی مانند اعصاب انسان در همه جای ماشین پخش شده است، حال اگر این سیستم در جایی که مواد خطرناکی وجود دارد دچار اتصالی شود می تواند فاجعه به بار بیاورد.
نشت در سیستم سوخت
نشتی داشتن سیستم سوخت یکی از دلایل معمول در آتش سوزی خودرو هاست، این موضوع باعث می شود که مایع اشتعال زا در معرض خطر قرار بگیرد و به قول معروف منتظر یک جرقه باشد. از طرفی بنزین که در اکثر ماشین ها سوخت اصلی است در دمای 7 درجه با یک جرقه آتش می گیرد و در دمای 257 درجه سانتی گراد خود به خود شعله ور می شود. شاید دمای 257 درجه سانتی گراد برای شما زیاد باشد، ولی برای انبار اگزوز خودروی شما یک دمای عادی معمولی است.