ساختمان های ادرای، تجاری، مسکونی، کارخانه ها و ساختمانهای بلند معمولا وقتی 3 طبقه و بیشتر برای ساخت و ساز در نظر گرفتند یا کارگاه هایی که در آن از نظر مالی سرمایه زیادی مصرف شده و باید برای جلوگیری از تلفات جانی و مالی از سیستم های اطفا حریق استفاده کنند و به این وسیله ضرر را به حداقل برسانند. برای همین برای کاش تلفات اولیه تا زمان رسیدن نیرو های آتش نشانی باید آتش را کنترل کنند. به همین دلیل از سیستم های اطفا حریق اوماتیک و دستی استفاده می کنند. که برای هر مورد می توان از سیستم اطفا حریق اسپرینکلر و جعبه آتش نشانی نام برد. جعبه های آتش شانی که معمولا به صورت توکا و یا روکار هستن به یک سیستم لوله کشی مرکزی وصل هستند و هر ساختمان یا باید از سیستم آتش نشانی خشک و یا سیستم تر استفاده کند که در مطلب رایزر خشک آتش نشانی در مورد این موضوع را به طور کامل توضیح داده ایم.
استاندارد طراحی لوله کشی آتش نشانی
در ادامه این مطلب استاندارد های مربوط به طراحی لوله کشی سیستم آتش نشانی ساختمان را برای شما می گوییم تا بیشت با این موضوع آشنا شوید. البته در نظر داشته باشید که این موارد را م به صورت موردی و به زبان ساده برای شم بازگو می کنیم.
- تجهیزاتی که حتما باید در جعبه های آتش نشانی استفاده شوند عبارتند از: والو یا همان شیر آتش نشانی، کوپلینگ آتش نشانی 1 اینچ و هوزریل با لوله لاستیکی فشار قوی و سر نال شیر سه حالته.
- سیستم لوله کشی سالن های اجتماعات، انبار ها، واحد های تجاری و صنعتی باید زیر نظر کارشناسان طراحی و ساخته شود و همچنین نصب جعبه آتش نشانی باید در ساختمان ها بیرون ساختمان و در سالن ها با متعلقات کامل قرار بگیرد.
- یک لوله باید مستقیما از آب شهری مستقیما از کف فونداسیون تا بالاترین ارتفاع ساختمان قرار گرفته باشد. همچنین ظرفیت منبع روی پشت بام باید طوری باشد که به مدت ده دقیقه بتواند سر هر کدام از نازل ها در جعبه های آتش نشانی آب را با فشار 3 اتمسفر تامین کند تا نیروی آتش نشانی خود را برسانند.
- انبار ها، واحد های صنعتی و تولیدی ها باید یک استخر مجهز به سیستم پمپاژ و چاه و برق اضطراری باشند و برای همه این تجهیزات باید یک متخصص نظارت داشته باشد.
- شیر های ایستاده آتش نشانی در روبروی ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری صنعتی و... باید زیر نظر یک کارشناس معتبر سازمان آتش نشانی انجام شود.
- برای در نظر گرفتن سیستم اطفا حریق پاششی یا عمان سیستم اسپرینکلر باید کارشناسان آتش نشانی نظارت داشته باشند.
- سیستم لوله کشی خشک برای سیستم آتش نشانی ساختمان باید توسط کارشناس مشخص شود.
در پایان باید برای طراحی لوله کشی سیستم اطفا حریق باید موضوع زیر را در نظر بگیرید:
سایز لوله ای که مخزن ذخیره آب آتش نشانی را پر می کند یا اندازه خود مخزن ذخیره آتش نشانی باید به اندازه ای باشد منبع ذخیره آب آتش شانی ظرف 8 ساعت پر شود.
از طرف دیگر در مواردی که استفاده ی مصرفی و استفاده برای اطفا حریق مشترک است، باید از دولوله ی خروجی در مخزن استفاده شود، به این صورت که لوله ی مخصوص مصرف باید بالا و لوله ی مخصوص سیستم آتش نشانی باید پایین تر از آن باشد.